Nya samarbeten för en hållbar textil framtid

Vi har glädjen att meddela att Tyg till Tyg med sin ägare Saiboo AB nu är en del av projektet Sustainable Swedish Viscose, som ingår i BioInnovations satsning ”Etablera närodlad textil i Sverige”. Syftet är att undersöka vad som krävs för att tillverka hållbar textil viskos från svensk skogsråvara, med möjligheten att även använda återvunnen cellulosa i processen! Läs mer!

För att kunna förstå och se helheten hur den textila materialcykeln kan slutas, vill vi lära oss mer om hur den regenererade bomullsfibern kan återanvändas. I detta syfte var vi och besökte Domsjö Fabriker i Örnsköldsvik, där vi fick en inblick i hur produktionen av dissolingmassa går till. Läs mer!

Medan vi väntar på att lösningarna för textil återvinning ska bli verklighet, har Tyg till Tyg och Saiboo i samarbete med designern Johan Åkerström från Darling Design startat projektet While We Wait! Nu söker vi efter partners för matchning av dels företag som hanterar textila restmaterial och dels designers, formgivare eller studenter som kan göra dessa restprodukter till användbara materialdepåer. Läs mer!